Förberedelse: Tillagning: 30-40 min
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
1 dl grädde
2 dl glutenfri mjölmix
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
500 g frukt eller bär
potatismjöl
strösocker
Tips: om du använder blöta bär som blåbär används mycket potatismjöl, men om du använder äpplen ska du undvika det. Däremot behöver vinbär och rabarber mer socker.
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Ansa frukt eller bär, skär i bitar om det behövs. Sprid ut i en pajform.
3. Strö över potatismjöl och socker.
4. Blanda alla torra ingredienser.
5. Smält smöret i en kastrull, vispa ner grädden och sirapen. Dra av från plattan.
6. Häll i alla torra ingredienser och blanda ihop till en smet.
7. Bred ut smeten i ett jämnt lager över bären/frukten. Grädda i 30-40 min.
8. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.
Copyright © 2024 Felicia Sandin.