Glutenfri kastrullpaj

Felicia

Felicia

May 20, 2024 · 2 min read
Glutenfri kastrullpaj

Förberedelse:  Tillagning: 30-40 min 

Svårighetsgrad: lätt 

Ingredienser: 

150 g smör

0,5 dl ljus sirap

1 dl grädde

2 dl glutenfri mjölmix

2,5 dl havregryn

1 tsk bakpulver

2 dl strösocker

500 g frukt eller bär

potatismjöl

strösocker 

Tips: om du använder blöta bär som blåbär används mycket potatismjöl, men om du använder äpplen ska du undvika det. Däremot behöver vinbär och rabarber mer socker. 

Så här gör du: 

1. Sätt ugnen på 175°C

2. Ansa frukt eller bär, skär i bitar om det behövs. Sprid ut i en pajform. 

3. Strö över potatismjöl och socker. 

4. Blanda alla torra ingredienser. 

5. Smält smöret i en kastrull, vispa ner grädden och sirapen. Dra av från plattan. 

6. Häll i alla torra ingredienser och blanda ihop till en smet. 

7. Bred ut smeten i ett jämnt lager över bären/frukten. Grädda i 30-40 min. 

8. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Andra liknande recept

Instagram

Copyright © 2024 Felicia Sandin.