Glutenfria sommarrullar

Felicia

Felicia

October 27, 2024 · 2 min read
Glutenfria sommarrullar

Ingredienser: 

Yakiniku: 

400 g köttfärs 

2 vitlöksklyftor

2 msk färsk ingefära

1,5 dl japansk soja 

3 msk mirin 

2 msk strösocker 

2 tsk sambal oelek 

smör och rapsolja 

Rispapper 

250 g sparris 

3 morötter

4 portioner risnudlar 

2 salladslökar 

100 g edamamebönor  

Sriracha mayo 

Så här gör du:

1. Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Blanda ihop med sojan, mirin, strösockret och sambal oelek i en skål. 

2. Fräs köttfärsen och häll på marinaden, fräs tills all vätska har gått in i köttet. 

3. Koka risnudlar och lägg i kallt vatten när de är klara för att kyla ner. 

4. Koka morötter i vatten, salt och ev. lite socker. Stek sparris i smör tills de är fint gyllenbruna. Hacka salladslöken och koka edamamebönor lätt. 

5. Blötlägg ett rispapper i ljummet vatten tills det går att böja. 

6. Fyll på med valfri blandning av nudlar, grönsaker och kött som bilden visar. 

7. Vik in kanterna rulla till en rulle. 

8. Stek i lite olja tills gyllenbruna och krispiga var försiktig så att de inte spricker. 

Smaklig måltid! 

Andra liknande recept

20 May, 2024

2 min read

08 August, 2024

2 min read

Instagram

Copyright © 2024 Felicia Sandin.