Förberedelse: Tillagning: 20 + 20 min
Svårighetsgrad: medel
Ingredienser:
200 g smör
2 dl strösocker
4 äggulor
3 dl glutenfri mjölmix
4 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
4 äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
3 dl vispgrädde
hallon
Tips: Detta recept gör 2 st tårtor, så om du bara vill ha en rekommenderar jag att du bara gör halva receptet.
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Rör socker och smör poröst.
3. Tillsätt en äggula i taget.
4. Blanda mjölmix och bakpulver. Blanda i smeten varvat med mjölk.
5. Sprid ut tunnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda 20 min.
6. Under tiden vispa äggvitor till ett hårt skum, blanda sedan ner socker och vaniljsocker.
7. Blanda i hälften av mandelspånen, bred sedan ut smeten på sockerkaksbotten när den kommer ut från ugnen. Strö sedan resten av mandeln på marängen.
8. Grädda ytterligare 20 min.
9. Dela bottnen i fyra delar. Låt svalna.
10. Vispa grädde.
11. Innan servering, stapla tårtan botten, grädde, hallon, botten, grädde och toppa med fler hallon.
Copyright © 2024 Felicia Sandin.