Förberedelse: Tillagning: 2 min per sida
Svårighetsgrad: lätt
Antal: 10-12 st
Ingredienser:
5 dl glutenfri mjölmix
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 msk strösocker
1,5 dl yoghurt
1 dl mjölk
3 ägg
50 g smält smör
Tips: om du vill ha lite ljusare/gyllenbruna pannkakor rekommenderar jag att dra ner värmen till låg värme efter första batchen då de annars blir mörkare och kan riskera att brännas.
Så här gör du:
1. Blanda alla ingredienser med elvisp.
2. Sätt plattan på medelvärme, använd en stor stekpanna. Klicka ut tre klickar med smör och när dessa har smält och börjat bubbla klickar du i 0,5 dl smet på varje klick.
3. Stek ca 2 min per sida eller tills det blir bubbligt.
4. Servera med sylt eller lönnsirap.
Copyright © 2024 Felicia Sandin.