Ingredienser till 6 portioner:
Jasmin ris
3 paket kikärtor
Olivolja
4 vitlöksklyftor
en liten bit ingefära
150 ml glutenfri soja
0,5 dl honung
1.5 tsk sesamolja
1 tsk chiliflakes
1 msk risvinäger
1,5 msk sesamfrön
1 msk maizena
en halv lime
1 paket fryst mango eller en färsk
En liten bit rödkål
En liten bit vitkål
3 avokados
En halv gurka
2 salladslökar
soja och sesamfrön till servering
Så här gör du:
Koka ris efter anvisningarna på paketet.
Skölj kikärtorna och torka av dem. Lägg dem på en plåt med lite olivolja (ca 2 tsk) och rosta i ugnen i ca 15 min på 200°C.
Riv ingefära och vitlök och fräs i olivolja ca 1 min. Tillsätt soja och sänk plattan till medelvärme. Tillsätt honung, sesamolja, chiliflakes och risvinäger och låt koka ner.
Tillsätt sesamfrön och maizena och låt koka tills en glaze liknande konsistens.
Tillsätt lime och blanda i kikärtorna.
Under tiden tina den frysta mangon eller skär upp den färska. Skär kålen och gurkan tunt eller använd en mandolin. Hacka salladslök och skär avokado i tunna skivor.
Servera kikärtor med ris och sallad. Toppa med soja och sesamfrön. Smaklig måltid!
Copyright © 2024 Felicia Sandin.