Glutenfria chokladbollar

Felicia

Felicia

May 20, 2024 · 2 min read
Glutenfria chokladbollar

Förberedelse: 15 min     Antal: 30 st 

Svårighetsgrad: lätt 

Ingredienser: 

100 g smör 

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker 

2-3 msk kakao

3 dl glutenfria havregryn 

2-3 msk kaffe 


pärlsocker/kokos 

Tips: Om du vill göra sådana chokladbollar som säljs på café rekommenderar jag att du mixar havregrynen lite lätt innan de blandas ner i smeten. Då får du den lite krämigare Delicato-aktiga sorten. 


Så här gör du:

1. Blanda ihop rumsvarmt smör och socker tillsätt kaffe. 

2. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. 

3. Blanda i lite torra ingredienser i taget i smörblandningen. 

4. När allt är ihopblandat rulla till bollar i valfri storlek. 

5. Rulla bollarna i pärlsocker/kokos/strössel

6. Låt stå i kyl 30 min innan servering. 

Andra liknande recept

20 May, 2024

2 min read

08 August, 2024

2 min read

Instagram

Copyright © 2024 Felicia Sandin.