Förberedelse: 15 min Antal: 30 st
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl glutenfria havregryn
2-3 msk kaffe
pärlsocker/kokos
Tips: Om du vill göra sådana chokladbollar som säljs på café rekommenderar jag att du mixar havregrynen lite lätt innan de blandas ner i smeten. Då får du den lite krämigare Delicato-aktiga sorten.
Så här gör du:
1. Blanda ihop rumsvarmt smör och socker tillsätt kaffe.
2. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.
3. Blanda i lite torra ingredienser i taget i smörblandningen.
4. När allt är ihopblandat rulla till bollar i valfri storlek.
5. Rulla bollarna i pärlsocker/kokos/strössel
6. Låt stå i kyl 30 min innan servering.
Copyright © 2024 Felicia Sandin.