Glutenfri philadelphiatårta

Felicia

Felicia

May 20, 2024 · 2 min read
Glutenfri philadelphiatårta

Förberedelse:  Frystid: 6-8 tim 

Svårighetsgrad: lätt 

Ingredienser: 

3 dl vispgrädde

3 äggvitor

85 g philadelphiaost

3 äggulor

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker 

pkt glutenfria digestivekex 

Ev. 50 g smör

Ev. 0,5 dl strösocker 

Tips: Om du vill ha en sötare botten kan du blanda i 50 g smör och 0,5 dl strösocker. Tänk bara på att botten blir ganska hård eftersom smöret fryser. 

Så här gör du: 

1. Vispa grädden 

2. Vispa äggvitorna hårt i en separat bunke. 

3. Blanda övriga ingredienser i ytterligare en separat bunke. 

4. Blanda ihop allt. 

5. Klä en springform med löstagbar kant med bakplåtspapper eller tårtplast. 

6. Krossa digestivekexen, blanda eventuellt i smör och socker. Tryck ner i botten av springformen. 

7. Häll i smeten och låt stå i frysen i 6-8 timmar eller över natten. 

8. Servera med en hallonspegel. 

Andra liknande recept

Instagram

Copyright © 2024 Felicia Sandin.