Förberedelse: Frystid: 6-8 tim
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
85 g philadelphiaost
3 äggulor
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
pkt glutenfria digestivekex
Ev. 50 g smör
Ev. 0,5 dl strösocker
Tips: Om du vill ha en sötare botten kan du blanda i 50 g smör och 0,5 dl strösocker. Tänk bara på att botten blir ganska hård eftersom smöret fryser.
Så här gör du:
1. Vispa grädden
2. Vispa äggvitorna hårt i en separat bunke.
3. Blanda övriga ingredienser i ytterligare en separat bunke.
4. Blanda ihop allt.
5. Klä en springform med löstagbar kant med bakplåtspapper eller tårtplast.
6. Krossa digestivekexen, blanda eventuellt i smör och socker. Tryck ner i botten av springformen.
7. Häll i smeten och låt stå i frysen i 6-8 timmar eller över natten.
8. Servera med en hallonspegel.
Copyright © 2024 Felicia Sandin.