Förberedelse: Tillagning: 35-40 min
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl glutenfri mjölmix
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl yoghurt
Ev. citron
Tips: denna sockerkaka kan du smaksätta hur du vill, min personliga favorit är citron och äpple, kanel. Kom bara ihåg att om du tillsätter frukt och bär behövs det ofta längre tillagningstid.
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Vispa smör och socker poröst.
3. Tillsätt ett ägg i taget.
4. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.
5. Vänd ner i smeten växelvis med yoghurten.
6. Smörj en form med smör.
7. Grädda ca 35 min eller tills torr och gyllene.
Copyright © 2024 Felicia Sandin.