Glutenfri vit kladdkaka

Felicia

Felicia

May 20, 2024 · 2 min read
Glutenfri vit kladdkaka

Förberedelse: 20 min  Tillagning: 20 min

Svårighetsgrad: lätt  

Ingredienser:

125 g smör

100 g vit choklad 

2 ägg

2 dl strösocker

1 msk ljus sirap

¼ tsk salt 

1 msk vaniljsocker

125 g glutenfri mjölmix 

Ströbröd

Smör 

Tips: Skaka formen lite för att se om den är klar, om den är fast i kanterna men fortfarande lite kladdig i mitten är den klar och har för mig den perfekta konsistensen. Om kanten är lös är den inte klar riktigt än och om mitten är fast har den blivit överbakad.  

Så här gör du: 

1. Sätt ugnen på 175°C och bröa formen

2. Smält smöret

3. Grovhacka den vita chokladen och låt smälta i smöret. Rör om. 

4. Vispa ihop ägg och strösocker poröst med elvisp eller i köksmaskin. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat bunke. 

5. Tillsätt de torra ingredienserna i äggfluffet och rör ihop tills inga klumpar finns. 

6. Rör ner chokladsmeten och sirapen i smeten, häll ner i formen. 

7. Grädda i 17 - 22 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. 

Andra liknande recept

Instagram

Copyright © 2024 Felicia Sandin.