Förberedelse: 20 min Tillagning: 20 min
Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
125 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
¼ tsk salt
1 msk vaniljsocker
125 g glutenfri mjölmix
Ströbröd
Smör
Tips: Skaka formen lite för att se om den är klar, om den är fast i kanterna men fortfarande lite kladdig i mitten är den klar och har för mig den perfekta konsistensen. Om kanten är lös är den inte klar riktigt än och om mitten är fast har den blivit överbakad.
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175°C och bröa formen
2. Smält smöret
3. Grovhacka den vita chokladen och låt smälta i smöret. Rör om.
4. Vispa ihop ägg och strösocker poröst med elvisp eller i köksmaskin. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat bunke.
5. Tillsätt de torra ingredienserna i äggfluffet och rör ihop tills inga klumpar finns.
6. Rör ner chokladsmeten och sirapen i smeten, häll ner i formen.
7. Grädda i 17 - 22 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
Copyright © 2024 Felicia Sandin.