Vitvinsrisotto med ungnsbakade tomater

Felicia

Felicia

August 08, 2024 · 2 min read
Vitvinsrisotto med ungnsbakade tomater

Ingredienser 4 portioner:

3 st tomater

Bakplåtspapper

Olivolja

Salt

Svartpeppar

Risotto

5 dl vatten

1 tärning Kycklingbuljong

1 msk Vitvinsvinäger

1 Gul lök

2 vitlöksklyftor

Olivolja

150 g risottoris

Salt

Svartpeppar

50 g riven pecorino

Så här gör du:

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig)

  2. Klyfta tomater. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök.

  4. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.

  5. Blanda ner riven pecorino och rostade tomater i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

  6. Servera tomat- och pecorinorisotto med valfritt protein, jag valde en charkbricka. Smaklig måltid!

Andra liknande recept

Instagram

Copyright © 2024 Felicia Sandin.