Ingredienser 4 portioner:
3 st tomater
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Risotto
5 dl vatten
1 tärning Kycklingbuljong
1 msk Vitvinsvinäger
1 Gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
150 g risottoris
Salt
Svartpeppar
50 g riven pecorino
Så här gör du:
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig)
Klyfta tomater. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Blanda ner riven pecorino och rostade tomater i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera tomat- och pecorinorisotto med valfritt protein, jag valde en charkbricka. Smaklig måltid!
Copyright © 2024 Felicia Sandin.